Index Vakbarát Hírportál

Nem értik a Brooklyn Bridge megtrollkodását

2014. július 23., szerda 21:24

A biztonsági kamera felvételei alapján öt embert keresnek a hatóságok, akiket azelőtt láttak, hogy az amerikai zászlót egy sima fehér zászlóra cseréltek a New Yorki-i Brooklyn Bridge-en – írja az ABC News.

A csoportot kedd éjjel háromkor látták felmenni a hídra. Fél négy körül a híd mindkét oldalán villogni kezdtek a fények, majd a híd elsötétült. A zászlócserét fél hat körül vették észre a környéken dolgozó építőmunkások.

A rendőrök később megvizsgálták a helyszínt, és az derült ki, hogy a lámpákat alumíniumserpenyőkkel takarták le. Azt viszont nem tudják, hogy ki cserélték ki a zászlót. A rendőrök szerint kizárható, hogy terroristák keze lenne a dologban, sőt még az se biztos, hogy köze lenne a politikához.

John Miller, rendőrkapitány-helyettes szerint lehet, hogy egy művészeti performansz volt az egész, bár az üzenete egyelőre nem egyértelmű.

A rendőrség abban viszont biztos, hogy a zászlót kicserélő társaság tapasztalt hídmászó volt. A nyomravezetőknek 5000 dollárt ajánlottak fel.

Az eset egyébként eléggé felkavarta a közösségi médiát, összeesküvés-elméletek születtek, sokan pedig arra keresték a választ, hogy vajon miért adta meg magát Brooklyn Manhattannek.

Rovatok