Index Vakbarát Hírportál

A Boko Haram elrabolta egy kameruni vezető feleségét

2014. július 27., vasárnap 14:46

Vasárnap elrabolták Amadou Ali kameruni miniszterelnök-helyettes feleségét az ország északi részében található Kolofata városban. A Boko Haram fegyveresei a tisztségviselő házába törtek be, a Reuters szerint az akcióban legalább hárman meghaltak.

Egy másik, különálló akcióban szintén elraboltak egy helyi vallási vezetőt, Seini Boukar Lamine-t – tudta meg a hírügynökség a kormány tájékoztatási miniszterétől és egyben szóvivőjétől, Issa Tchiromától.

A Boko Haram fegyveresei péntek óta több alkalommal is összecsaptak a kameruni hadsereggel a határok mentén, a harcokban négy katona meghalt. Az Al Jazeera szerint Kamerun több mint 1 000 katonát vetett be a nigériai fegyveres csoport ellen.

A nyugati oktatást (mindenekelőtt a nők az oktatási rendszerben való megjelenését) ellenző szélsőséges csoport áprilisban 276 fiatal diáklányt rabolt el Nigériában. Közülük eddig 57 lánynak sikerült megszöknie. A szervezet korábbi akcióit is beleszámítva a francia Le Figaro szerint eddig 176 diáklányt ölt meg.

Rovatok