Index Vakbarát Hírportál

Eladó a londoni Uborka

2014. július 29., kedd 20:43

Eladó a London pénzügyi negyedében álló 30 St Mary Axe irodaház, közismertebb nevén az Uborka (Gherkin). A nemrég csődgondnokság alá helyezett felhőkarcolót 650 millió fontért (255 milliárd forint) dobták piacra - írja az MTI.

A negyven emeletes tornyot a Savills és a Deloitte Real Estate ingatlanügynökség árulja. A felhőkarcoló áprilisban került csődgondnok ellenőrzése alá. A hitelezők azután döntöttek az eladásáról, hogy az egyik tulajdonos - a németországi IVG Immobilien ingatlanvállalat, ami az Evans Randall céggel közösen, 2007-ben vásárolta meg az épületet - csődbe ment.

A Savills szerint a világ minden tájáról lesznek érdeklődők a Norman Foster angol építész tervezte ingatlan iránt. A licitet az év vége felé zárják le.

Az Uborkát a svájci Swiss Re biztosítótársaság számára tervezték és 2004-ban nyitotta meg a kapuit. Az IVG Immobilien és az Evans Randall később 600 millió fontért vásárolta meg az ingatlant.

Az épület már több filmben feltűnt, többek közt a Harry Potter és a félvér herceg című moziban, Woody Allen Londonban játszódó melodrámájában, a Match Pointban is láthatták.

Rovatok