Index Vakbarát Hírportál

Újabb vadászgépet vesztíthetett Kijev

2014. július 30., szerda 09:18

Donyeck közelében újabb vadászgépet lőttek le a szakadárok – tudta meg szemtanúkra hivatkozva az Unian.ua. A hírügynökség szerint a Harcizk felett megsemmisített repülőgépből hat-hét katona katapultált, de állapotukról közelebbit nem tudni.

A katonák ejtőernyőikkel a szakadárok által ellenőrzött területen érhettek földet – a történteket azonban nem erősítette meg az ukrán terrorelhárítás. Kijev hivatalos forrásai szerint a térségben nem veszített gépet az ukrán hadsereg.

A térségben folyamatosan zajlanak a harcok az ukrán erők és az oroszbarát szakadárok között, akik Kijev szerint továbbra is fegyverhez jutnak Oroszországból, bár a támogatást Moszkva tagadja.

A Kijev-párti Információs Ellenállás vezetője, Dmitro Timcsuk szerint szerdán a szakadárok Oroszországból újonnan szerzet páncélosokkal támadták a terrorelhárító erők állását Horlovke közelében, hogy megpróbálják visszaszerezni az ellenőrzést azok felett a területek felett, amelyeket az elmúlt tíz napban veszítettek el, az ukrán erők előrenyomulásával.

Az elmúlt napokban Donyeck megyében 19 ember vesztette életét a harcokban. Mellettük két további férfi halt meg, akik kedden esete aknára léptek. Velük együtt hét további személy is megsérült, köztük három gyermek.

Rovatok