Index Vakbarát Hírportál

Csak romák vehetik meg a zenélő házat

2014. augusztus 1., péntek 10:15 | aznap frissítve

Eladó a párkányi zenélő ház, de csak romák vehetik meg, írja az Új SzóA tulaj a házból évek óta Placido Domingo egyik dalát bömbölteti, ami érthető okokból eléggé idegesíti a szomszédokat. A ház előtt korábban több tüntetést is tartottak.

Placido Párkányban

A tulajdonos a szokatlan ingatlanhirdetésben azt írja, hogy a háromszintes családi házat csak romák vehetik meg, illetve olyan önkormányzat, amely roma családokat költöztetne bele. Valószínűleg ezzel is a szomszédokat akarja idegesíteni.

A tulaj februárban már a hajléktalanok által árusított, Nota Bene című lap honlapján ingyen kínálta a házhoz tartozó 1100 négyzetméteres telket olyan roma családoknak, amelyeknek nincs hol bódékat építeniük.  Az épület akár társasházként is működhetne: mert van benne három fürdőszoba, három konyha és tíz szoba, de a hirdetés szerint közfalakkal akár 14 szoba is kialakítható. A tulaj azt írta, segít a költözésben, akinek pedig nem kell a ház, az a telket is megveheti, ahol kunyhókat lehetne építeni a romáknak.

Az önkormányzat és a hatóságok  évek óta tehetetlenek a zenélő ház ügyében, mivel a házból hallható zene nem lépi át a decibellimiteket. Tavaly az egyik tüntető azt mondta: 

Szeretjük a Placidót, de nem így.

Rovatok