Index Vakbarát Hírportál

Az idő pénz, gondolta az angol úr, és fizetőssé tette magánútját

2014. augusztus 6., szerda 15:26

A nagy-britanniai Kelstonnál földcsuszamlás miatt februárig lezárták a főutat. Emiatt a Bristol és Bath között közlekedő autósoknak kerülniük kell, ami plusz egy óra utazást jelent, írja a Guardian.

De választhatják Mike Watts 365 méteres magánútját is, amiért két fontot (körülbelül nyolcszáz forintot) kell fizetniük. Az üzletember 150 ezer fontot (hatvanmillió forintot) költött a telkén átvezető szakaszra.

Az idő pénz, a probléma pedig több száz embert érint

– mondta a férfi, majd elmesélte a történetet.

„Az egész úgy kezdődött, hogy egy barátunknál voltunk, aki kölcsönadta a terepjáróját, hogy a mezőn át haza tudjunk menni, és ne kelljen kerülnünk. Ez egészen addig jó volt, amíg a helyiek át nem vették ezt a szokást. Ezután már mindenki a földünkön akart átmenni. A esős napokon gyakran elakadt kocsikat kellett kihúzni a sárból. Végül lakatot tettünk a kapura, és csak annak mondtuk meg a kódot, akinek terepjárója volt.”

Végül a barátaival összefogva megépítette az utat. Vasárnap 500-600 autó ment át rajta. Becsléseik szerint napi ezres forgalomra van szükség ahhoz, hogy a költségeik megtérüljenek.

Rovatok