Index Vakbarát Hírportál

KO-cseppekkel rabolt egy magyar nő Grazban

2014. augusztus 6., szerda 14:44

Tudatmódosító cseppekkel elkábított férfiak kirablásával gyanúsít egy 46 éves, magyar állampolgárságú nőt az osztrák rendőrség.

Az APA osztrák hírügynökség szerdai jelentése szerint eddig két ilyen esetet sikerült bizonyítani, de a nő további tíz, hasonló módon elkövetett rablást vallott be, jelenti az MTI.

A magyar gyanúsított, aki korábban prostituáltként dolgozott Grazban, július 13. óta előzetes letartóztatásban van. Egyik áldozata ismerte fel a grazi főpályaudvaron, és a rendőrségre vitte.

Az eddig bizonyított két bűncselekmény úgy történt, hogy a Susi vagy Susa néven bemutatkozó nő a pályaudvar környékén egy-egy férfit megszólított, és tőlük egy éjszakára szállást kért. A KO-

cseppek segítségével azután, amelyeket észrevétlenül vendéglátói kávéjába vagy sörébe cseppentett, elkábította a gyanútlan férfiakat. Ezután kirabolta őket, bankkártyájukat is magához véve.

A kábító cseppeket a nő - elmondása szerint - egy budapesti piacon vásárolta. A tudatmódosító szer egyáltalán nem volt veszélytelen: az egyik, 61 éves áldozatát egy hétig kórházban kezelték, annyira rossz állapotba került. 

A magyar nő által okozott kár euróban is öt számjeggyel írható le.

Régen gyógyszer volt

A KO-csepp, másnéven a klorálhidrát nyugtató hatású, régen nyugtatószernek alkalmazták. Gyakkori használata függőséget, túladagolása halált okoz. Házilag is elkészíthető. Gyógyításhoz ma már biztonságosabb és hatékonyabb gyógyszereket használnak helyette.

Rovatok