Index Vakbarát Hírportál

Mostantól minden vitás kérdést felvesznek a cseh BKV-ellenőrök

2014. augusztus 10., vasárnap 22:19

Augusztus közepétől hangfelvételt készítenek majd munkájuk során a prágai tömegközlekedési vállalat ellenőrei, jelentette be sajtótájékoztatóján Jaroslav Ďuriš igazgató. Remélik, hogy csökkenhet az ellenőrök munkáját érintő panaszok száma is. „Előfordul egyes esetekben, hogy utólag nehéz megállapítani, kinek van igaza. Az ellenőrök munkájának dokumentálását mindkét fél érdekében vezetjük be."

A prágai tömegközlekedési vállalat (DPP) vezetője a české budějovicei tömegközlekedésben már tesztelt és bevált módszert alkalmazza most a cseh fővárosban is. Ďuriš példaként említette, hogy a dél-csehországi városban kilencven százalékban csökkent a panaszos esetek száma a hangfelvétel bevezetése után.

A prágai Főpolgármesteri Hivatal most még az Adatvédelmi Hivatallal egyeztet a hangfelvétel alkalmazásának pontos menetéről.

A BKV prágai megfelelőjének 150 ellenőre van, akik 2013-ban 253 ezer feketén utazó utast fogtak meg, a vállalat összesen 136 millió (kb. 1,5 milliárd forintnyi) korona büntetést szabott ki. A büntetések nagyjából felét azonban eddig nem sikerült behajtaniuk – adta hírül a ČTK cseh hírügynökség.

Rovatok