Index Vakbarát Hírportál

Panda-hármasikrek születtek

2014. augusztus 12., kedd 16:21 | aznap frissítve

Hármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban, ami rendkívül ritka esemény. Nemcsak világra jöttüket, hanem életben maradásukat is csodának tartják.

Július 29-én születt a kantoni Kuangcsouban lévő szafariparkban a három pandabébi. Ők az első hármas pandaikrek, amik a világon eddig életben maradtak - adta hírül az MTI.

Annak ellenére, hogy mennyire kicsik az újszülöttek, anyjukat, Csü Hsziaót túlságosan kimerítette a szülés ahhoz, hogy gondozza őket. Ezért a pandabébiket inkubátorba tették addig, amíg anyjuk meg nem erősödik. Azóta már vissza is térhettek hozzá, de a gondozók 24 órában figyelemmel kísérik a fejlődésüket.

A volongi pandavédelmi központ illetékese, ahonnan a nőstény származik, közölte: még nem lehet arról beszélni, hogy ők az egyetlen életben maradt hármas ikrek a világon. Meg kell várni azt, hogy elérjék a hathónapos életkort, hogy bizonyosan kijelenthessék ezt.

A szafaripark által a kicsikről a hónap elején készített felvételek még inkubátorban mutatják a rózsaszín bocsokat, szemük még csukva, fehér szőrzetük ritka.

A nőstény és kölykei jól vannak. A nemüket még nem tették közzé, a névadásukra is később kerül sor.

Tavaly 49 pandakölyök született Kínában, közülük 42 van még életben, ami rekordot jelent a pandatenyésztési programban. A tenyésztési technológia fejlődésének köszönhetően 2013 végére elérte a 376-ot világszerte a fogságban élő óriáspandák száma. Vadon, Kínában 1600 óriáspanda él.

Rovatok