Index Vakbarát Hírportál

Elit amerikai katonák érkeznek Lengyelországba

2014. augusztus 14., csütörtök 23:51

Ősszel nehéz harcjárművekkel felszerelt elit amerikai katonák váltják fel Lengyelországban és a balti államokban az eddig ott gyakorlatozó 600 amerikai ejtőernyőst, jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió. A tavasz óta tartó Atlantic Resolve hadgyakorlat keretében érkező 600 fős váltásból 150 amerikai katona kerül Lengyelországba, a többiek a balti államok területén gyakorolnak majd.

A TVN24 értelmezése szerint az a tény, hogy a könnyű katonai felszereléssel rendelkező ejtőernyősök helyett nehéz fegyverekkel ellátott elit katonák érkeznek a térségbe, azt jelzi, hogy az amerikaiak az eddiginél nagyobb erőt szeretnének felmutatni Oroszországgal szemben. Erre utalhat az is, hogy ugyanabban az időben Lengyelország területén Fekete Sas fedőnéven brit-lengyel hadgyakorlatot is terveznek, amelyen 1300 brit katona és több mint 350 páncélozott brit harci jármű vesz részt.

Az amerikai-lengyel katonai együttműködésről csütörtökön Donald Campbell, az amerikai szárazföldi erők európai parancsnoka is tárgyalt Lengyelországban, írja az MTI.

Rovatok