Index Vakbarát Hírportál

Kirabolták az eltűnt gép áldozatait

2014. augusztus 16., szombat 10:40

Letartóztattak egy Kuala Lumpur-i banki dolgozót Malajziában, mert azt gondolják, férjével közösen több mint 30 ezer dollárt (hétmillió forintot) lopott az öt hónapja az Indiai-óceán felett eltűnt, MH 370-es gép áldozatainak számláiról. Csütörtökön vették őket őrizetbe, egy pakisztáni férfit még keresnek a rendőrök. Azt gondolják, hozzá került a pénz egy része – írja a Daily Mail.

A rendőrök nem szerették volna megnevezni a bankot, de a Mirror úgy tudja, a HSBC-ről van szó. A bankvezetőnek tűnt fel, hogy július 18-án az áldozatok számlái között valaki elkezdte összevonni a pénzt. Három különböző ember számlájáról utaltak át pénzt egy negyedik áldozat számlájára. Ezt a számlát aztán a gyanú szerint bankautomatákon keresztül, kisebb részletekben kiürítették.

A rendőrök a bankban készült biztonsági felvételek alapján próbálják megmondani, kik vettek részt a rablásban. A harminchárom éves dolgozó több mint 10 éve volt a banknál.

Több mint 5 hónapja tűnt el az Malaysia Airlines MH370-es járata. Még mindig nem találták meg a repülőgép roncsait. Most arra készülnek kutatóalakulatok, hogy 60 ezer négyzetméteren átkutatják az Indiai-óceán fenekét. Július 17-én Kelet-Ukrajna fölött lezuhant a Malaysia Airlines egyik másik járata is. Ezt valószínűleg a kelet-ukrán szeparatisták lőtték le, tévedésből.

Rovatok