Index Vakbarát Hírportál

"Éljenek a nácik" néven futtatott német spagettit egy tajvani étterem

2014. augusztus 20., szerda 12:14

Egy hszinpeji olasz étterem "éljenek a nácik" néven árult egy spagettihez és frankfurti leveshez egyszerre hasonlító fogást – írja az Independent.

Több okból is érdekes az étterem esete. Amin az ember legelőször elgondolkodik, az az, hogy egy tajvani olasz étteremben miért lehet német kolbászos kaját kapni, ami leginkább úgy néz ki, mintha valamiféle orientalizált frankfurti leves közepére hajítottak volna egy adag spagettit, aztán az egészet pesztóval és brokkolival dobálták volna meg (ide kattintva megnézheti az ételt).

Ez persze azért nem annyira durva, hiszen itthon se kapja fel senki a fejét, ha a Csodálatos Keleti Ízek étteremben gond nélkül megférnek egymás mellett a kínai és az indiai fogások. Az viszont már jogos kérdés, hogy milyen furfangos logika alapján gondolta az étterem vezetője jó ötletnek a frankfurtis spagettit "éljenek a nácik" menünek nevezni. Egyébként arra hivatkozott, hogy csak meg akarta könnyíteni a választást a vendégeknek.

A nevet egy helyi TV-csatorna szúrta ki, ami aztán sorra akasztotta ki az embereket, köztük a izreali és német diplomáciai képviseletet is. Az étterem vezetője a nyilvánvalóan sokkal találóbb "világbajnok" névre keresztelte át a szerencsétlen ételt.

Nem ez az első ilyen ügy egyébként Tajvanban: 2000-ben egy tajpeji étterem náci koncentrációs táborokat ábrázoló fotókkal díszítette ki a falait. Miután leszedték a képeket, a tulaj elmondta, hogy nem tudott róla, hogy ez bárki számára is sértő lehet. Tavalyelőtt pedig a német McDonalds futott bele egy hasonlóan kínos esetbe, ahol az étteremlánc által indított online hamburgertervező pályázaton netes trollok jóvoltából sokáig a McHolocaust burger vezette a versenyt.

Rovatok