Index Vakbarát Hírportál

Három Hamász-parancsnokot bombáztak le

2014. augusztus 21., csütörtök 10:06

Csütörtökre virradó éjjel legkevesebb nyolc emberrel, köztük három Hamász-parancsnokkal végeztek izraeli bombák és rakéták a Gázai övezetben – írja a Haaretz. Az izraeli lap szerint a három vezető között van az a Raed al-Attar is, aki 2006-ban részt vett a határ izraeli oldaláról a később öt évig fogva tartott Gilád Salit izraeli tizedes elrablásában.

A távolsági adok-kapok nagy hévvel lángolt fel: az elmúlt két napban összeomlott a tűzszünet, a palesztinok 175 lövedéket küldtek a zsidó területekre, az izraeliek 110 légicsapással és ágyúsorozattal válaszoltak. A Hamász lövőkedvét a szervezet katonai szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok vezetője, Mohamed ed-Deif félresikerült likvidálási kísérlete váltotta ki, mely során valószínűleg csak a parancsnok családját sikerült lerakétázni.

A Hamász most a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtér lövetésével fenyegetőzik, de délelőtti állás szerint a légiforgalom zavartalan. Az viszont aggasztó lehet az izraeli vezetés számára, hogy a palesztinok az Acélkupolával jó százalékban megsemmisített rakéták helyett úgy tűnik, átálltak az aknavetőzésre – az aknákat pedig nem lehet elhárítani.

Rovatok