Index Vakbarát Hírportál

Kutyák martak halálra egy kisfiút Floridában

2014. augusztus 22., péntek 17:17

Valószínűleg apja kutyái martak halálra egy kisfiút Miamiban – írja a helyi CBS-partner. Augusztus 13-ára virradó éjjel történt az eset, de a részleteket csak most hozták nyilvánosságra.

A rendőrségi jelentés szerint este fél 10 körül hozta el apja a kisfiút az anya otthonából. Miután a gyerek elaludt a hálószobában, a 30 éves apa és a 26 éves barátnő kokainnal kevert füves cigit szívtak, és ők is álomba zuhantak. Mikor másnap reggel kilenckor felébredtek, a kisfiú már nem volt a házban. Egy órával később érkezett a bejelentés a rendőrökhöz, akik ezután megtalálták a gyerek holttestét a ház gazos hátsó kertjében.

Egy fajtatiszta és két keverék pitbull, valamint három kiskutya volt a kertben. A pitbullt elaltatták, a többi kutyát csak elvitték az állategészségügyi hatóságok. Azt mondják, még semmi nem bizonyítja, hogy tényleg a pitbull ölte volna meg a gyereket, de a fajta sajátosságai miatt ilyenkor ez az eljárás. Az öt másik kutya most menhelyen van.

A gyermekvédelmi hatóság nyilvántartása szerint a szomszédok többször is panaszkodtak már az apukára. 2011 márciusában még csak féléves volt a kisfiú, a testvéreivel és a szüleivel éltek egy kertes házban. A szomszéd az „ürülék” és a szagok miatt aggódott a gyerekért. A márciusi jelentésben azt is megemlítik, hogy egy évvel korábban az anyát és az apát is megharapták a kutyák, miközben megpróbálták szétválasztani a verekedő állatokat. Nem derül ki, a gyermekvédelmi jelentés készítői tudták-e, hogy Miamiban tilos pitbullt tartani, de az állategészségügyet biztosan nem értesítették.

Az apa ellen telefonon keresztül is több bejelentés érkezett, a szomszédok többször is látták, hogy kokaint adott el az ajtóban. Az egyik szomszéd vitatkozást is hallott, ekkor az apa állítólag pisztolyt kezdett lóbálni. Hétszer folyt ellene eljárás, egyszer bántalmazás, egyszer pedig azért, mert akadályozni próbálta az őt letartóztató rendőröket.

Rovatok