Index Vakbarát Hírportál

Palesztinokat végzett ki a Hamász Gázában

2014. augusztus 22., péntek 14:15

A Gázai övezet uraló iszlamista Hamász hajnalban kivégzett Gázában tizenegy olyan palesztint, akiket az izraeli közszolgálati rádió szerint azzal vádolnak, hogy együttműködtek Izraellel. Újabb hét palesztin kivégzésével délután tizennyolcra nőtt a nyilvánosan kivégzettek száma.

A Hamász rendőrségének gázai központjában hajtották végre az ítéleteket, amit a rádió szerint a Hamász több vezetőjének megölésére válaszul szántak. Gázai illetékesek elismerték a kivégzéseket, amelyeket szerintük bírósági döntés alapján hajtottak végre.

Csütörtökön már három gázai palesztint öltek meg a hamászosok hasonló vádakkal. A palesztin törvények szerint az Izraellel való együttműködésért halálbüntetés szabható ki, de azt jóvá kell hagynia a palesztin elnöknek.

Mahmúd Abbász elnökségét a Hamász nem ismeri el, mert négyéves elnöki periódusa 2009-ben véget ért. A Hamász 2007-es erőszakos gázai hatalomátvétele óta nem tartottak elnök- vagy parlamenti választásokat a hatalmi szempontból Ciszjordániára és a Gázai övezetre szakadt palesztin területeken, írja az MTI.

Rovatok