Index Vakbarát Hírportál

Már Amerikában is feltűnt az ISIS

2014. augusztus 24., vasárnap 21:56

Az Obama-kormánytól érkező üzenetek ellenére az ISIS nemzetközi terrorszervezet bejelentette, hogy a világ ne aggódjon amiatt, hogy nem tűnnek fel Amerikában, mert már ott vannak.

A Breitbart.com hírportál pénteki beszámolója szerint az ISIS a közösségi médiában jelentette be, hogy zavartalanul működhetnek az Egyesült Államokban, legalábbis Chicagóban és a fővárosban, Washingtonban. Ez egybevág az ABC News múlt csütörtöki híreivel.

Mindezt akár üres fenyegetésnek is lehetne tekinteni. Az ISIS dzsihádistái már többször is fenyegetőztek amerikai célpontok elleni támadásokkal – egész pontosan azzal, hogy mindenkit vérbe fognak fojtani. Most viszont, hogy bebizonyítsák, nem csak fenyegetésnek szánták az üzeneteket, két képet is megosztottak a Twitteren: az egyik a washingtoni Fehér Ház, a másik a chicagói Old Republic Building előtt készült.

Obama nem tulajdonított nagy fontosságot az ISIS fenyegetésének, de a védelmi miniszter, Chuck Hagel a Hillnek azt nyilatkozta, hogy az ISIS nem egy szimpla terroristacsoport. Ahogy fogalmazott:

Ez túlmutat bármin, amit eddig láttam.

Rovatok