Index Vakbarát Hírportál

Uzival lőtte le az oktatót a kilencéves lány

2014. augusztus 27., szerda 09:09

Lőni tanult egy kilencéves kislány, de véletlenül megölte az oktatóját a Bullets and Burgers nevű lőtéren Arizonában – írja a Mashable.

Az áldozat a 39 éves Charles Vacca volt a Mohave megyei sheriff irodája szerint, a lőtér a Las Vegas Review-Journal szerint Las Vegastól 25 kilométerre van.

A nyomozók szerint Vaccát egy automata Uzival lőtte le tanítványa, mivel visszaütött a géppisztoly, miután meghúzta a ravaszt. A férfi egy Las Vegas-i kórházban halt meg.

A felvételt a sheriff irodája hozta nyilvánosságra, a lövészetóra eleje látható rajta, maga a lövés nem: 

9 éves kislány véletlenül megölte egy Uzival az oktatót

A videó vége akár a találat előtti pillanat is lehet, mert veszélyesen lendül az oktató feje felé a fegyver. Ilyenkor nem kell sorozatlövő ahhoz, hogy megint elsüljön, elég, ha valaki rossz technikával vagy gyengén tartja. Az sem feltétlenül szokványos, hogy ember alakú lőlapra lőnek, bár Magyarországon is van ilyen lőtér.

Ronald Scott phoenixi fegyverszakértő azt mondta: a legtöbb lőtéren korhatár és szigorú biztonsági szabályok vannak, főleg gyerekek oktatása esetén. A legtöbbször az oktatók keze is a fegyveren van hasonló esetben.

Nem adhat az ember egy Uzit egy kilencéves gyerek kezébe azt gondolva, hogy kezelni tudja.

– tette hozzá. Az Uziról itt olvashat bővebben, az eset pedig a Twitteren is óriási visszhangot váltott ki:

Chas Vacca, Shooting Instructor, Fatally Shot By 9-Year-Old Student. Maybe 9 is too young for Uzi shooting lessons? http://t.co/J6XI5PFKBa

— Mark C. Crowley (@MarkCCrowley) 2014. augusztus 26.

Nem túl fiatal egy kilencéves gyerek az Uzihoz?

– írták például.

Rovatok