Index Vakbarát Hírportál

Orbán hűséges szolgájának nevezte Navracsicsot egy német rádió

2014. szeptember 13., szombat 13:47

Portrét közölt Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről az egyik német országos közszolgálati rádió, a Deutschlandradio Kultur amiatt, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték. Az Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója beszélt.

Az MTI összefoglalója szerint Stephan Ozsváth azt mondta, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének "szellemi atyjaként" és "pártkatonaként" tartják számon, "Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája", és a "keze nyomát" viseli a "nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány", a bírák politikailag motivált kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás "kvázi a politika ellenőrzése alá került".

Stephan Ozsváth szerint Navracsics a nyilvánosságban mérsékelt politikusnak mutatta be magát, például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarország is felelős a holokausztért. Azt mondta, hogy Navracsics Tibort "bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát", de "a kultúra eddig nem igazán volt a területe".

Rovatok