Index Vakbarát Hírportál

Újabb orosz konvoj lépett be Ukrajnába

2014. szeptember 13., szombat 01:01

Újabb orosz segélyszállító konvoj első teherautói haladtak át az ukrán határon a szeparatisták uralta terület felé – jelentette az orosz RIA Novosztyi hírügynökség péntek éjjel.

"A vámőrség és a határőrség átvizsgálta a teherautók első csoportját, és most már mind a 35 jármű elhagyta a határátkelőhelyet Ukrajna irányában" – mondta a hírügynökségnek Rajan Faruksin, a vámőrség déli parancsnokságának a szóvivője.

A rosztovi régióban működő Rosszija 24 televíziós csatorna értesülése szerint az összesen több mint 300 gépjárműből álló konvoj 2000 tonna segélyt szállít, benne gabonát, tésztát, cukrot, gyógyszert, dízelolajat, áramfejlesztőket és takarókat. A konvoj további része szombaton érkezik a határra, írja az MTI.

Az első ilyen konvoj augusztusban járt Kelet-Ukrajnában anélkül, hogy engedélyt kapott volna a kijevi hatóságoktól, és a nemzetközi vöröskereszt sem tudott részt venni a felügyeletében. Az újabb szállítmányról Ukrajna még nem nyilatkozott. A szeptember 5-én megkötött tűzszüneti megállapodás egyik pontja szerint intézkedéseket kell tenni a kelet-ukrajnai humanitárius helyzet javítására.

Rovatok