Index Vakbarát Hírportál

A BBC ellen tüntettek Glasgowban

2014. szeptember 14., vasárnap 20:21

Nagyjából 1000 ember vonult a BBC glasgow-i épülete elé. A skót függetlenségpártiak azért tüntettek, mert szerintük a brit állami BBC népszavazással kapcsolatos tudósításai nem kiegyensúlyozottak, mivel egyértelműen az elszakadásellenes álláspontot képviselnek - írja a The Herald Scotland. A tüntetők a BBC politikarovatának rovatvezetőjének, Nick Robinsonnak az elbocsátását követelték.

BBC szóvivője azt nyilatkozta, hogy szerinte a tudósításuk korrekt és pártatlan volt, és minden szempontból megfelelt a BBC sajtóetikai előírásainak.

A tüntetés előzménye, hogy a héten Robinson összetűzésbe került Skócia első miniszterével, Alex Salmonddal, aki azzal gyanúsította őt, hogy a tényeket elferdítve tudósított egy edinburgh-i sajtótájékoztatóról. A függetlenségpárti aktivisták később azzal gyanúsították Robinsont, hogy riportjában tévesen állította azt, hogySalmondnem válaszolt egy kérdésére. A BBC ezzel kapcsolatban kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint atudósításkiegyensúlyozott és pártatlan volt.

Rovatok