Index Vakbarát Hírportál

Járható lesz a világ legparább hegyi útja

2014. szeptember 15., hétfő 20:07

A tervek szerint 2015 első felében - várhatóan januárban vagy februárban - újra járható lesz a dél-spanyolországi Caminito del Rey, ami eddig a világ egyik legfélelmetesebb hegyi útjának számított – írja a Telegraph.

El Caminito del Rey helyreállítása

Az út eredetileg azért épült, hogy a munkások eljuthassanak az épülő Guadalhorce-gáthoz, azonban később - már lerobbant állapotában - hatalmas karriert futott be az interneten, valamint az adrenalinfüggők között.

El Camino del Rey

Ahogy az viszont mindig lenni szokott, a rendesen, jól működő dolgokon már megint változtattak, és a több milliós felújítás után már nem lesz annyira félelmetes a hegyi út. Az utat azután zárták le, hogy 1999-ben és 2000-ben négyen haltak meg a katasztrofális állapotban lévő, sok helyen kapaszkodó nélküli ösvényen.

2011-ben az andalúziai regionális kormányzat és Malaga önkormányzata megegyezett a felújítás költségeinek megosztásában. ami jelen állás szerint több mint 5 millió euró lesz. Az út felújítása során pótolják az egyes helyeken hiányos betonalapzatot, korláttal látják el az utakat, és megerősítik a kitámasztásukat.

Rovatok