Index Vakbarát Hírportál

Az IS-nek klórgázos rakétája is volt

2014. szeptember 20., szombat 19:32

Az iraki biztonsági erők megsemmisítettek egy fegyverraktárt az Irak középső részén fekvő Dijála tartományban, és az akció során megölték az Iszlám Állam (IS) nevű szélsőséges szunnita terrorszervezet legkevesebb 18 fegyveresét - közölte szombaton a Shafaq News nevű angol nyelvű iraki hírportál.

A fővárostól, Bagdadtól 80 kilométerre északkeletre fekvő Mukdadíja városa közelében lévő fegyverraktárban robbanóanyagokat és hét darab, klórgázzal szennyezett rakétalövedéket találtak a hatóságok – közölte Dzsamil Sammári tartományi rendőrfőnök.

Sammári hozzátette, hogy a terrorcsoport a rakétalövedékeket az iraki biztonsági erők és a környéken lakók ellen akarta bevetni, írja az MTI.

Az iraki katonaság, rendőrség és a helyi biztonsági erők tagjai nemrég közös akciót indítottak a Mukdadíjától északra fekvő területek és a közelben található duzzasztógát környékének szélsőségesektől való megtisztítására.

Az IS júniusban indított villámhadjárata során jelentős területeket szerzett Irakban és Szíriában. Az elfoglalt területeken később kalifátust kiáltott ki, és azóta is folytatja terjeszkedését.

Rovatok