Index Vakbarát Hírportál

13 éves gyerekek mentek az Iszlám Államnak segíteni Németországból

2014. szeptember 22., hétfő 15:59

Hans-Georg Maaßen, a német titkosszolgálat vezetője arról számolt be a Rheinische Postnak adott interjújában, hogy legalább 24 gyerek hagyta el az országot azért, hogy az Iszlám Államnak segítsen – írja a The Local.de.

A 24 gyerekből - akik közül a legfiatalabb 13 éves - öt tért vissza Németországba harci tapasztalattal. Maaßen arról is beszélt, sok lány azért ment, hogy feleségül menjen egy dzsihádistához, akit online ismert meg. A titkosszolgálat információi szerint nagyjából 400-an mentek a Közel-Keletre az országból, azért, hogy az Iszlám Államnak segítsenek. A legtöbbjük szegény, fiatal, képzetlen férfi, és nagyjából 130-an közülük vissza is tértek.

A gyerekek közül senkiről sem tudott a titkosszolgálat: csak akkor tudták meg, hogy az Iszlám Állammal állnak kapcsolatban, amikor a szülők bejelentették az eltűnést, vagy amikor más titkosszolgálatok értesítették a németeket. Maaßen elmondta, a többségük családjában voltak bevándorlók, és legtöbbször nem ment nekik az iskola, vagy nem jöttek ki a családjukkal.

Rovatok