Index Vakbarát Hírportál

Ennél jobb szabadságolási módszert még nem találtak ki a Földön

2014. szeptember 25., csütörtök 20:17

Akkor, és annyi időre mehetnek szabadságra a Virgin Group dolgozói, amikor csak jónak látják. A most bevezetett módszertől a globális médiacég azt várja, hogy munkatársai motiváltabbak, kreatívabbak lesznek, és jobban is dolgoznak.

A cég amúgy extravaganciájáról ismert vezetője, Richard Branson az ABC Newsnak elmondta, hogy egyelőre az amerikai, és brit vállalatainál vezeti be a módszert, és ha beválik, akkor kiterjeszti a világ minden pontján működő cégeire. 

"Van egy barátom, aki szintén bevezette ezt a módszert, és a munka minden területén pozitív hatást tapasztalt - a morálban, a kreativitásban, a produktivitásban, ezek mind óriásit nőttek"

- nyilatkozta a milliárdos. Branson egyébként a lánya révén ismerkedett meg a módszerrel, aki mutatott neki egy cikket, amely szerint a Netflixnél is hasonlóval kísérleteznek.

A lazább munkatempó mellett foglalt állást a Google egyik alapítója, Larry Page is. "Ha valamelyik munkavállalónk úgy érzi, a boldogságához olyan dolgok kellenek, mint egy jó háztartás, biztonság, vagy hogy időt töltsön a gyerekeivel, akkor azt hiszem, nekünk nem olyan nagy dolog ezeket megadni" - idézi a lap egy videóinterjújukat.

"Nem igaz, hogy mindenki megfeszített munkájára lenne szükség ahhoz, hogy kielégíthessük szükségleteinket"

- vélte Larry Page. A Google-vezér szerint a hatékonyság növelésével az emberek sokkal több időt tölthetnének családjukkal, vagy olyan dolgokkal, amik érdeklik őket.

Mielőtt berohanna főnökéhez, hogy azonnal kivegyen egy hónap szabadságot, szólunk: bár a magyarok dolgoznak szinte a legtöbbet Európában, éppen az említett munkahatékonyság tekintetében rosszul állunk. 

Rovatok