Index Vakbarát Hírportál

Elisabeth Diana lesz Vilmos és Katalin gyermeke

2014. szeptember 28., vasárnap 16:38

Feltéve, ha lány lesz, írja a The Sun on Sunday Andrew Mortontól, Diana életrajzírójának információira hivatkozva.

A Clarence House - a brit trón második számú várományosának és hitvesének londoni hivatala - három hete jelentette be, hogy Katalin ismét gyermeket vár. Most úgy tűnik, hogy a hercegi házaspár úgy döntött, hogy ha leányuk születik, az Elisabeth Diana nevet adják neki, a 88 esztendős uralkodó és Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja tiszteletére.

Morton a brit lapnak felfedte: Vilmos és Katalin "közeli barátai" mondták el neki, hogy a házaspár milyen neveket választott leánygyermek születése esetére. Morton szerint Vilmos és Katalin már tavaly júliusban világra jött elsőszülöttjük, György herceg érkezése előtt hosszasan fontolgatta a lehetséges leányneveket is, és remélik, hogy második gyermekük leány lesz, mert így lehetőségük lenne arra, hogy a 36 esztendősen elhunyt Diana emlékének a névválasztással is adózzanak.

Vilmos és Katalin mindazonáltal arra is ügyelt, hogy a gyermek első neve legyen az Erzsébet. Morton szerint a Diana név mindig is a lehetőségek között szerepelt, de a házaspárnak tekintettel kellett lennie arra is, hogy a néhai hercegnő "nem volt a királyi család minden tagjának kedvence". Morton szerint mindenekelőtt Katalin hercegnő szorgalmazta a Diana név kiválasztását leánygyermek esetére. Vilmos hitvese soha nem találkozott férje édesanyjával, de emlékét nagy tiszteletben tartja.

Rovatok