Index Vakbarát Hírportál

Brit férfit erőszakoltak meg az Oktoberfesten

2014. szeptember 29., hétfő 17:12

Megerőszakoltak egy 24 éves brit férfit az Oktoberfesten – írja a Local. Az eset szombat este történt, a férfi a bokrok közé ment pisilni, ahol leszólították.

Miután nemet mondott, egy férfi a földhöz szorította, társa megerőszakolta. A rendőrség szerint összességében csökkent tavalyhoz képest az erőszakos bűncselekmények száma, tavaly ebben az időszakban 12, idén 7 szexuális jellegű támadást jegyeztek fel (ebből kettő végződött idén nemi erőszakkal).

Idén összesen 235 embert tartóztattak le, 37-tel kevesebb erőszakos bűncselekmény történt, mint tavaly az első héten. 111 embert kaptak el droggal, 350-en kerültek detoxikálóba.

A letartóztatottak között van késsel szurkáló olasz és ámokfutó amerikai katona is, 15 olyan esetet jegyeztek fel, ahol söröskorsóval támadtak egymásra italozók, és összesen 39 zsebtolvajt tartóztattak le.

A lap szerint azért is csökkenhetett a bűnözés a fesztiválon, mert idén kevesebb látogató vett részt az Oktoberfest első hetén, mint tavaly. A fesztivált idén szeptember 20. és október 5. között tartják Münchenben.

Rovatok