Index Vakbarát Hírportál

Újabb ebolás beteget szállítanak Amerikába

2014. október 3., péntek 12:05 | aznap frissítve

Az NBC News híradása szerint ebolával fertőződött meg az a szabadúszó operatőrük, akit pár nappal korábban kértek fel arra, hogy segítsen a csatorna eboláról szóló riportjának elkészítésében.

Az amerikai állampolgár, Ashoka Mukpó Libériában fertőződött meg, de a négyfős amerikai stáb többi tagjánál nem jelentkeztek a fertőzés tünetei, ennek ellenére őket is visszaszállítják Amerikába megfigyelésre. A 33 éves operatőr az ötödik ebolával fertőzött amerikai, akit kimentenek Afrikából.

Csütörtöki hírek szerint az ebola már Libéria minden tartományában megjelent. A WHO legutóbbi jelentése szerint azonban 7178 megbetegedést és 3338 halálesetet regisztráltak, ennek több mint a felét Libériában.

Németországba szintén új ebolás beteget szállítottak péntek hajnalban. A beteg egy ugandai orvos, aki egy olasz segélyszervezet munkatársaként dolgozott a járvánnyal sújtott nyugat-afrikai Sierra Leonéban. Kezelését az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérésére vállalták el Frankfurtban.

Az ugandai orvos a második ebolás beteg, akit Németországban kezelnek. Az első a WHO egy munkatársa, akit augusztus végén szállítottak a hamburg-eppendorfi egyetemi klinikára. Kezelésén 12 orvos és 18 nővér dolgozik.

Rovatok