Index Vakbarát Hírportál

Lipcsében kezelnek egy ebolafertőzöttet

2014. október 9., csütörtök 07:33

Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy ebolavírussal fertőzött beteget. A beteg az ENSZ egyik munkatársa. Az őt szállító repülő csütörtök hajnalban érkezett meg Lipcse és Halle közös repülőterére.

A beteget a lipcsei Szent György-kórház súlyosan fertőzött betegek számára elkülönített osztályán fogják kezelni. Állapotáról nem közölt információkat a szászországi egészségügyi minisztérium. A kórház annyit közölt, hogy csütörtökön tervez tájékoztatást adni a részletekről.

Németországban korábban már sikeresen kezeltek egy ebolával megfertőződött beteget. Hamburgi kezelésének köszönhetően a múlt héten felépült az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy munkatársa, akit még augusztus végén szállítottak a német város egyetemi klinikájára.

Szintén Németországban, Frankfurtban kezelnek egy ugandai orvost, aki Sierra Leonéban kapta el a vírust, ahol egy olasz segélyszervezet munkatársaként küzdött a járvány ellen. Korábban Spanyolországban két hazaszállított ebolafertőzött életét vesztette, és egyiküktől egy ápoló is elkapta a betegséget. Ez volt az első eset, hogy valaki Afrikán kívül kapta el a fertőzést. Egy ebolás beteg az Egyesült Államokban is életét vesztette, de ő még Nyugat-Afrikában fertőződött meg.

Az Európai Unió arról döntött szerdán, hogy megerősíti az utazók és az egészségügyi szakemberek tájékoztatását, megelőzendő az ebola behurcolását az unió országaiba. 

Rovatok