Index Vakbarát Hírportál

Sárlavina lepte el Genovát

2014. október 10., péntek 10:58

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították Genovát, miután a Ligur-tenger kikötővárosát péntekre virradó hajnalban a heves esőzések miatt először víz, majd sártenger öntötte el – írja az MTI.

Az esőzés miatt egyszerre négy patak lépett ki medréből, Genova utcáin közel kétméteres ár hömpölygött végig, elárasztva az épületek alsóbb szintjeit, magával sodorva a gépkocsikat. Az ár egy hazafelé siető 57 éves embert is magával sodort, akire később holtan találtak az egyik sáros kapualjban.

A Local.it szerint Sant'Agata kerület lakóit evakuálták, az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el, a tömegközlekedést leállították; Genova polgármestere pedig arra kérte a polgárokat: maradjanak otthon.

A genovaiak arról panaszkodnak, hogy nem kaptak megfelelő figyelmeztetést a polgári védelemtől, a vészjelző SMS-üzenet csak a hajnali órákban érkezett meg, és nem vették nagy hasznát. A hatóságokat azért is kritizálták, mert a legutóbbi, 2011-es ár után nem sikerült megfelelően megtisztítani és kiszélesíteni a város körüli hegyi patakok medrét. 

Rovatok