Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett Japánba a szupertájfun

2014. október 11., szombat 13:28

Óránkénti 234 kilométeres széllökésekkel elérte Japánt a Vongfong szupertájfun, amely Okinavára csapott le először. A heves esőzésekkel kísért tájfunban legalább 14-en megsérültek, a repteret lezárták, a járatokat törölték. Az áramkimaradások miatt 27 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A japán meteorológiai ügynökség szerint a Vongfong – amely a 19., de az eddigi legerősebb az idei tájfunszezonban – kedden érheti el a távol-keleti ország fővárosát, bár az előrejelzések szerint észak felé haladva gyengülni fog.

Közben Japán északi részét viszonylag erős, a Richter-skálán mérve 6,1 fokos földrengés rázta meg. Sérültekről vagy károkról nem érkezett jelentés, cunamiriadót sem rendeltek el.

A Vongfong előtt a Fanfon nevű tájfun söpört végig a szigetországon a hét elején. Az óriási hullámok és özönvízszerű esőzés által kísért, a 180 kilométeres óránkénti szélsebességű viharban kilencen meghaltak, a tájfun súlyos fennakadásokat okozott a légi és vasúti közlekedésben, elsősorban Tokióban, írja az MTI.

Rovatok