Index Vakbarát Hírportál

Már halottja is van a Japán tájfunnak

2014. október 14., kedd 08:21

Már halottat is követelt japánban a szigetországban pusztító Vongfong tájfun, írja az MTI. Az állami televízió helyi idő szerint kedd reggel arról számolt be, hogy legkevesebb egy ember vesztette életét a tájfun, illetve az általa kiváltott földcsuszamlások, áradások miatt. Megközelíti a százat a sérültek száma, és a hatóságok több személyt eltűntnek nyilvánítottak.

A Vongfong az idei legpusztítóbb erejű tájfun, amely Japánra lecsapott. Mintegy 450 ezer embert költöztettek otthonából biztonságosabb helyre. A vihar a hatalmas erejű szélen és a csapadéktömegen kívül földcsuszamlásokkal, sárlavinákkal is fenyeget. Az elővigyázatosság ellenére már legalább félszázan megsérültek a vihar miatt.

A tájfun vasárnap a Tokiótól 600 kilométerrel délre fekvő Okinaván, Kjúsún és Sikokun pusztított, és továbbhaladt a fő sziget, illetve Tokió felé. Forgószelének ereje ugyanakkor vasárnapra némileg gyengült, de a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy további viharok, illetve heves esőzések, földcsuszamlások várhatók.

A Vongfong előtt a Fanfon nevű tájfun söpört végig egy hete a szigetországon, kilenc ember halálát okozva.

Rovatok