Index Vakbarát Hírportál

Íme a világ legveszélyesebb országai

2014. október 20., hétfő 18:00 | aznap frissítve

Az amerikai Pew Research Center összeállított egy listát, amiben nukleáris fegyverek, környezetszennyezés, AIDS és más betegségek, egyenlőtlenségek, valamint vallási és etnikai gyűlölködés alapján veszélyességi sorrendet állítottak fel a világ országai között, írta a Business Insider.

Belháború szempontjából Libanon a legveszélyesebb, az országot nagyon vegyes vallású és nemzetiségű emberek lakják, ráadásul már több polgárháború volt, és a térségben is gyakoriak a háborúk.

A fejlettebb gazdaságok legkomolyabb problémája az egyenlőtlenség, ez elsősorban a nyugatot fenyegeti. Az USA-nak is gyorsan meg kellene oldania a problémát, de leginkább a spanyolok és a görögök vannak veszélyben.

A nukleáris fegyverekkel kapcsolatos félelmüknek Ukrajnában, Oroszországban, Japánban, Törökországban és Pakisztánban adtak a legtöbben hangot, mivel Oroszországgal együtt az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kína, India, Pakisztán, Izrael és Észak-Korea rendelkezik a legtöbb atomfegyverrel.

AIDS és járványügyi szempontból nem meglepő, hogy az afrikai országok vezetnek.

Itt a teljes lista, végre egy olyan negatív összeállítás, amelyben nem szerepel Magyarország.

Rovatok