Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett az iskolai lövöldöző

2014. október 24., péntek 22:18

Tüzet nyitott egy diák pénteken egy Seattle környéki középiskolában, a lövöldözésben legalább öten megsebesültek, egyikük halálosan. A tettes öngyilkos lett – közölte híroldalán a The Seattle Times napilap.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözés a Marysville-Pilchuck középiskola étkezdéjében történt, a támadó életét vesztette. A hatóságok megerősítették, hogy tettét egyedül hajtotta végre, írja az MTI.

A helyi lap értesülése szerint a merénylő öngyilkosságot követett el. Négy sebesültet kórházba vittek, egyiküket fejlövéssel.

A tévéfelvételek tanúsága szerint több diákot kimenekítettek a tanintézményből. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei lezárták a környéket.

A Gawker információi szerint a tettes azért lőtt, mert az egyik, abban az iskolában tanuló lány nem akart vele járni. Ez a lány is azok között van, akiket lőtt sérüléssel vittek kórházba a mentők. A legfrissebb adatok szerint az esetnek összesen két halottja (egyikük a lövöldöző) és négy sebesültje van, mind a négyüket fejet ért lövés miatt operálták. Az egyik, 14 éves fiút az állkapcsán találta el a golyó.

Az amerikai King 5 tévécsatornának nyilatkozó szemtanú, aki a szomszéd asztalnál ült, mikor a lövöldözés történt, elmondta, hogy a tettes egy darabig csak ült egy nagy asztalnál a többi gyerek között, mikor egyszercsak felállt, és négyszer tüzelt a mellette ülőkre. "Egy kis méretű pisztoly volt nála, nem amerikai fegyver, és valószínűleg elég olcsó is volt mert, úgy tűnt, mintha elakadt volna. Mikor a srác próbálta megjavítani a pisztolyt, akkor rohantam el." A hatóságok szerint a lövöldözésnél egy .40-es kaliberű pisztolyt használtak.

A tettest közben azonosították, az iskola egy népszerű tanulója volt, aki szabadidejében rendszeresen vadászott is. Pénteken azonban egész nap csendben volt, magányosnak, szomorúnak tűnt.

Rovatok