Index Vakbarát Hírportál

Két hete keresnek egy Szibériában eltűnt helikoptert

2014. október 27., hétfő 07:38

Tizenhetedik napja keresik azt a helikoptert, amely Szibériában tűnt el 12 emberrel a fedélzetén. Hétfőn hat repülőgép és helikopter indult útnak, hogy levegőből pásztázza azt a területet, ahol nyoma veszett a járműnek. Emellett 11 kutatócsoportban összesen 925 ember keres a terepen. A kutatásban 127 jármű vesz részt - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szibériai kirendeltsége.

Az elmúlt 16 nap alatt csaknem 50 ezer négyzetkilométert fésültek át, több mint hatszáz környékbeli lakót hallgattak ki, a keresésbe bekapcsolódott az orosz űrkutatási hivatal is, de ez sem vezetett eredményre.

A tuvai légitársaság helikoptere október 10-én indult útnak Szorug településről. 270 kilométer után kellett volna landolnia Kizil városában, de nem érkezett meg, és megszakadt vele az összeköttetés. Az akkori közlések arról szóltak, hogy a fedélzetén 12 ember volt, de a tuvai hatóságok újabban nem zárják ki, hogy 14-en voltak.

A hatóságok a rossz időjárással hozzák kapcsolatba a helikopter eltűnését, és nyomozást indítottak. A helikopter eltűnése miatt rendkívüli helyzetet hirdettek a Tuvai Köztársaságban.

Rovatok