Index Vakbarát Hírportál

Lecsukatta a belügyminiszter a brutális szlovák rendőrt

2014. október 27., hétfő 20:56

Ahogy azt megírtuk, október 16-án személyesen a szlovák belügyminiszter, Robert Kalinák rendelt el vizsgálatot annak a két rendőrnek az ügyében, akik a gyanú szerint agresszíven jártak el egy anya és egy lánya közúti ellenőrzése során.

A Bumm.sk legfrissebb híre szerint ezt követően a belügyminisztérium egyikőjüket vád alá helyezte, majd vizsgálati fogságba került. Lubos Tiefenbach volt az, aki az anyát az ellenőrzött kocsi csomagtartójába lökte, majd társával együtt durván lefogta és megbilincselte.

Az esetet lefilmezte a nő lánya, de amikor a rendőrök észrevették a videózást, kiverték a kezéből a telefont, és őt is megbilincselték, majd az anyával együtt bevitték a kapitányságra. A két nőt azért állították meg a rendőrök, mert hiányolták a műszaki ellenőrzést igazoló piros matricát a szélvédőről. Hiába mondták neki, hogy van az autónak érvényes műszaki engedélye, és nem is kaptak matricát, a rendőrt ez nem érdekelte. Közölte, hogy az autóval nem mehetnek tovább, és közben sértő és vulgáris kifejezéseket használt.

A rendőr még mindig tagadja tettét, és továbbra is azzal védekezik, hogy anya rátámadt, azért kellett megbilincselni. Tiefenbach fellebbezni fog a vád alá helyezése miatt.

Rovatok