Index Vakbarát Hírportál

Sosem elég a vérből az Iszlám Államnak

2014. november 3., hétfő 18:17

Az iraki Albu Nimr törzs újabb tagjait,  legalább harminchat embert mészárolt le az Iszlám Állam (IS) nevű szélsőséges szunnita szervezet hétfőn. Az el-Anbár tartományban elkövetett mészárlásról Naim al-Gaud sejk, a törzs egyik vezetője számolt be, aki szerint a kivégzettek között négy nő és három gyermek is volt. Az IS fegyveresei sorba állították az áldozataikat, és egyenként, közvetlen közelről agyonlőtték öket - mondta.

    A mészárlás tényét az AFP francia hírügynökségnek egy iraki ezredes is megerősítette, de ő ötven kivégzett emberről beszélt. Azt mondta, az IS a törzs mintegy ezer tagját ejtette fogságba, akik közül naponta ötvenet végeznek ki.

Abban a faluban, ahol az IS a hétfői mészárlást elkövette, 120 családot tartanak fogva a dzsihadisták. 

Eközben lefejezték, majd keresztre feszítették egy rivális felkelőcsoport több tagját a kelet-szíriai Bukamal városban, annak ellenére, hogy a harcosok korábban letették a fegyvert a dzsihadisták előtt.

A harcosok azután adták meg magukat, hogy azt ígérték nekik: nem esik bajuk, ha leteszik a fegyvert. A tájékoztatás szerint az áldozatok egy olyan csoport tagjai voltak, amely mind a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányhadsereget, mind pedig az Iszlám Államot ellenségének tekinti.

A szélsőségesek három másik embert is lefejeztek a keleti tartományban, ők állítólag együttműködtek a damaszkuszi rezsimmel. A holttesteket egy parkban tették közszemlére Deir ez-Zór város központjában - tudatta a londoni székhelyű ellenzéki csoportosulás, amely helyszíni aktivisták és egészségügyi dolgozók hálózatától szerzi be értesüléseit, írja az MTI.

Rovatok