Index Vakbarát Hírportál

Patkánytanya lett egy kórházból

2014. november 6., csütörtök 16:18

Több patkányt találtak egy indiai kórház területén, mint ahány pácienst képes befogadni az épület, írja az MTI. A 950 férőhellyel bíró Maharadzsa Jesvantrao kórházban az elmúlt napokban 4500 rágcsálót irtottak ki.

Szandzsaj G. Karmakar, a kártevőirtó cég vezetője arról számolt be, hogy erőfeszítéseik ellenére továbbra is több ezer rágcsáló él háborítatlanul a közép-indiai Madhja Prades államban, Indaur városában lévő egészségügyi intézményben. Mintegy ezernyi patkánylyuk szeli keresztül-kasul az egész létesítményt, és mindegyikben négy-nyolc megtermett rágcsáló bújik meg.

A patkánymentesítést nehezíti a rágcsálók elővigyázatos természete: ha egy patkánycsalád valamelyik tagja megdöglik, miután megkóstolta a kirakott csalétket, az ahhoz hasonló ételnek a többiek a közelébe sem mennek. Így a kártevőirtóknak folyamatosan váltogatniuk kell a csaliként használt mogyorót, pirított csicseriborsót és sült krumplit.

Húsz évvel ezelőtt a Laxmi a Madhja Prades legnagyobb kórházának számító Maharadzsa Jesvantraóban már megküzdött a rágcsálókkal, akkor 12 ezer patkányt irtottak ki.

Rovatok