Index Vakbarát Hírportál

Többen láttak egy gyanús férfit a gyilkosság előtt

2014. november 12., szerda 08:44

Elkezdődtek a kihallgatások és a boncolás Gabriela Dorgai szatmárnémeti színésznő halálának ügyében – adta hírül a Szatmár.ro. Dorgai holttestét hétfő délután találták meg a Szamos partján, a holttestet hátára fektetve találták meg meztelenül, a néhány méterre heverő táskájából sem készpénze, sem telefonja nem hiányzott (részletek korábbi cikkünkben). Marinela Pop ügyésznő megígérte, amint megvan a boncolás eredménye, tájékoztatják a sajtót.

Kerülte a járókelőket

A boncolás eredménye még nem nyilvános, nem hivatalos források szerint a halált fulladás okozta, a több törött borda pedig erőszakra utal. Kérdés, hogy egy vagy több elkövető ölte-e meg Dorgait. A nemrég felavatott térfigyelő kamerák nem figyelik a töltést és a folyópartot – emlékeztet a Szatmár.ro.

A lap szerint egy nő betelefonált a legolvasottabb román napilap szerkesztőségébe, azt állítva, hogy vasárnap este 10 után az Ady Endre utcán egy maszturbáló férfit látott, aki követni kezdte őt. Még időben sikerült taxit fognia, a férfi pedig elindult a városközpont felé.

Egy román nyelvű portál kommentelője azt állítja, hogy három hete minden este látott egy furcsán viselkedő magas férfit a töltésen. A 35-40 éves, 185-190 méter magas férfi hátán kis hátizsák, fején kapucni volt. Úgy tűnt, a férfi keres valakit, de kerülte a járókelőket.

A színésznő anyanyelvi szinten tudott románul, mivel a Mihai Eminescu Kollégiumban tanult. 1990-ben lépett fel először az Északi-Színházban, legtöbbször gyerekműsorokban szerepelt.

A szatmárnémeti gyilkosságról további részletek korábbi cikkeinkben:

Rovatok