Index Vakbarát Hírportál

A Youtube-on szúrta ki az ikertestvérét

2014. november 13., csütörtök 21:05 | aznap frissítve

Ki posztolt rólam ilyen videót a Youtube-ra?

– tűnődött Londonban a buszon ülve Anais Bordier. A lány Franciaországban nőtt fel, divattervezőnek tanult Angliában, a videót 2012 decemberében küldte át neki egy ismerőse.

Otthon döbbent rá, miután újra megnézte a felvételt, hogy egy hozzá a megszólalásig hasonlító másik lány van rajta. Ma már tudja: az Egyesült Államokban felnőtt Samantha Futerman az ikertestvére, mindketten Dél-Koreában születtek, külön-külön adták őket örökbe, és 25 évig fogalmuk sem volt egymás létezéséről. A CNN annak kapcsán ír történetükről, hogy megjelent a hihetetlen sztorit feldolgozó közös könyvük.

A neten keresett rá

Pedig Bordier hamar fel akarta adni a nyomozást: a Youtube-videó végén nem volt kiírva Futerman neve, de végül Bordier ismerőse, aki a videót küldte, egy hónappal később kibökte, hogy más videókban és egy trailerben is látta a lányt (Futerman az Egy gésa emlékirataiban is feltűnt mellékszereplőként).

Legjobb barátok voltak, 60 év után kiderült, hogy testvérek

Duncan Cumming és Ron Cole legjobb barátokként nőttek fel Ottawában az ötvenes években, de csak nemrég tudták meg, hogy valójában testvérek. Történetükről itt írtunk bővebben.

Amikor megvolt a név, az internetről megtudta azt is, hogy egy napon születtek Dél-Koreában, még egy kis nyomozással az is kiderült, hogy egy városban. Azonnal bejelölte a Facebookon, és küldött egy üzenetet.

Kicsit fura saját magadtól Facebook-üzenetet kapni

– emlékszik vissza Futerman, aki New Jersey-ben nőtt fel. Csak pár nap múlva válaszolt. „Arra gondoltam, szent ég, ez tényleg lehet, hogy igaz” – mondta. Az első Skype-beszélgetésük 3 óráig tartott, és megváltoztatta az egész életüket:

25 évesek voltunk, ami nehéz korszak, az embernek saját biztosítást kell vennie, mert a szüleiét már nem használhatja, úgy tűnik, semmi nem lesz már olyan, mint régen. És akkor egyszer csak kiderül, hogy bármi lehetséges.

– tette hozzá. „Olyan erős a kötődés, hogy lehetetlen elmondani, szavak nélkül is megértjük egymást, mert ikrekként annyi közös van bennünk” – lelkendezett Bordier, aki egykeként nőtt fel (Futier nevelőszülei gyerekeivel együtt nevelkedett).

Állandó kapcsolatban

Úgy emlékeznek vissza, hogy a netes kommunikáció („a legintenzívebb távkapcsolat”) után még mindig ijesztő volt a személyes találkozás gondolata, mégis elhatározták, hogy Londonban megejtik végre.

Addigra a DNS teszt eredménye hivatalosan is beigazolta, amit már tudtak maguktól: gyerekkoruk óta ugyanúgy hordják a hajukat, mindketten utálják a főtt répát, ugyanaz a kedvenc körömlakk-színük és napi 10 órát alszanak. Azóta, bár egy fél világ választja el őket, állandóan kapcsolatban vannak:

Nem félünk, hogy újra szétválaszthat bárki.

– mondták. Történetükből film is készül, ez a trailer:

Rovatok