Index Vakbarát Hírportál

22 kilométer autópályát adtak át Erdélyben

2014. november 14., péntek 18:34

Victor Ponta román miniszterelnök jelenlétében nyitották meg a dél-erdélyi autópálya Fehér és Szeben megyét összekötő 22 kilométeres szakaszát péntek délután - közölte az Agerpres hírügynökség.

Az átadási ceremónia után Victor Ponta kijelentette, a következő kormány azon dolgozik majd, hogy Erdélyt Moldvával is Havasalfölddel is autópályák kössék össze. Ennek érekében fontosnak tartotta, hogy már tavasszal elkezdődjék a Brassó-Comarnic és a Brassó-Bákó autópálya, valamint a Nagyszeben-Pitesti gyorsforgalmi út építése.

A miniszterelnök a következő kormányra való utalással arra célzott, hogy a vasárnap tartandó elnökválasztás után immár az elnöki tisztségben látja a saját helyét. "Azzal, hogy befejeződik a Nagylak-Arad szakasz, hogy jövőre a Lugos-Déva szakasz is kész lesz, és hogy a miniszter úr (Ioan Rus szállításügyi miniszter) ma aláírta a Szászsebes-Torda autópálya utolsó szakaszának a kivitelezési szerződését, gyakorlatilag Kolozsvárig fog érni az autópálya, ez pedig azt jelenti, hogy Erdélyben nemcsak papíron, hanem a valóságban is meglesz az autópályahálózat" - idézte az Agerpres hírügynökség a miniszterelnököt.

Rovatok