Index Vakbarát Hírportál

Újabb öt ember fulladt a szennyes árba

2014. november 15., szombat 19:03

Nem csitul a Dél-Franciaországot sújtó ítéletidő, miután november elején több települést ki kellett üríteni a Rhone völgyében, a hétvégén az újabb esőzések miatt miatt megáradt folyók több is autót elsodortak – sokukat a bennük utazókkal együtt. Az MTI által idézett polgári védelem szerint legalább öten meghaltak.

Gard megyében, Cruviers-Lascours városban pénteken éjfél körül a Droude folyó fölött átívelő hídról taszított le a hömpölygő víz egy négytagú családot szállító autót. Az apát sikerült megmenteni, de az anya, a négyéves kisfiú és az egyéves kislány vízbe fulladt.

Peyremale községben ugyancsak a hídról sodorta le a víz egy egy ötvenes éveiben járó férfi autóját – az ár erejére jellemző, hogy a kocsit és benne a holttestet hídtól 150 méterre találták meg. A közeli Lozere régióban, a Cévennes-hegységben egy nyugdíjas halt meg péntek este, az ő autóját valószínűleg hegyomlás sodorta egy szakadékba.

Az ősszel állandóan vissza-visszatérő ítéletidőt a francia szakértők a Földközi-tenger szokásosnál erősebb felmelegedésével magyaráznak. A France24 szerint ráadásul van még fölös víz a viharfelhőkben: az olasz határhoz közeli megyékben a következő napokra 140 miliméternyi csapadék hullhat.

Rovatok