Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea újabb atomkísérlettel fenyeget

2014. november 20., csütörtök 11:43

Észak-Korea dühösen reagált az országot elítélő ENSZ-jelentésre, az észak-koreai külügyminisztérium válaszul újabb atomkísérleteket helyetett kilátásba, írta a Daily Telegraph.

Az ENSZ-jelentés elítéli a kelet-ázsiai ország politikai vezetését az emberi jogok tömeges megsértése miatt, és múlt héten az ENSZ illetékes ez alapján kijelentette, hogy az észak-koreai biztonsági vezetők és így akár maga Kim Dzsongun is nemzetközi bíróság elé állítható a módszeres kínzások elrendelése, gyilkosságok, valamint a lakosság éheztetése miatt.

"Az Észak-Koreában elkövetett visszaélések egy lapon említhetők a nácik számlájára írt bűncselekményekkel" - mondta az ENSZ illetékese.

A  Daily Telegraph szerint Észak-Korea úgy látja, hogy az ENSZ-jelentés tele van hazugságokkal, és egy amerikaiak által kidolgozott forgatókönyv része, amely az országot, az "emberközpontú szocializmust" akarja medönteni. Az észak-koreai külügyminisztérium szerint, mivel meg kell védeniük magukat "az amerikai agressziótól", "nem tartózkodhatnak" a továbbiakban újabb atomkísérletektől.

Rovatok