Index Vakbarát Hírportál

Videóra vették az olasz maffia beavatását

2014. november 20., csütörtök 10:42

Eddig sosem látott felvételt hozott nyilvánosságra az olasz rendőrség abban a kétéves nyomozásban, melynek során majdnem 40 maffiózót tartóztattak le. A Vice News szerint a 'Ndrangheta szervezet beavatási szertartását megörökítő videót egy lombardiai farmon vették fel, a szervezet fő profilja egyébként a kokaincsempészet:

A beavatási szertartás a szervezet egyik titkos társaságába, a La Santába szólt (a szervezeten belül több klán működik). A beszélő Garibaldira, Mazzinire, La Marmorára (az olasz történelem ikonikus alakjaira) hivatkozva nyitja meg a gyűlést, körülötte középkorú férfiak állnak körben, lehajtott fejjel. A legfiatalabb letartóztatott állítólag 17 éves, de rendőrkézre került Giuseppe Larosa, azaz Peppe, a Tehén is.

A hűségesküben „az éj csendjében, a csillagok fénye alatt, a csillogó holdfényben″ megfogadták a résztvevők, hogy mindig tartanak egy plusz golyót maguknál, amivel végeznek magukkal, ha hűtlennek bizonyulnának. Az ügyészség telefonbeszélgetéseket is nyilvánosságra hozott, az egyikben azt találták mondani egy nem fizető adósról, hogy

Le fogom vágni a fejét.

Rovatok