Index Vakbarát Hírportál

Egy német már felfegyverkezett Oroszország ellen

2014. november 21., péntek 17:34

Több mint száz fegyvert és negyven kilogramm robbanószert találtak egy bajor férfinál, aki atombiztos bunkert épített a pincéjükből.

Ismeri Kelheim városát? A tizenötezer fős település Bajorország festői tájainak egyikén, a Duna partján fekszik, ahol az egyik legnagyobb nevezetesség a koronaszerű épület, a Felszabadítás csarnoka - és itt van egy atombunker, amit önszorgalomból épített az egyik városlakó, hogy az oroszok ellen felvértezze magát.

A rendőrség pénteken tartóztatta le az 59 éves villanyszerelőt, aki az elmúlt években átalakította a pincéjét egy, a nukleáris támadásoktól is megóvó bunkerré. A földalatti erődben felhalmozott 80 puskát, 60 pisztoly, 2 géppisztolyt, 20 000 töltényt és 40 kilogrammnyi robbanószert. A férfi azt mondta, hogy ő csak egy felemelkedésben lévő kelet-európai erőtől, elsősorban Oroszországtól félt, ezért készült fel akár a háborúra is. A bunkerében megoldotta az élelmiszerellátást, valamint a víz- és légtisztítást is.

A rendőrségnek három napig tartott, mire átjutottak a teljes pincén, áttörve a biztonsági falakat is. A férfit illegális fegyver- és robbanószer-birtoklással vádolják, egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a férfi beszámíthatatlan lenne, állítólag szélsőséges politikai nézetei sincsenek (The Local).

Rovatok