Index Vakbarát Hírportál

Szavaz a szenátus az új budapesti amerikai nagykövetről

2014. november 21., péntek 23:09

A küszöbön álló hálaadás-napi hétvégét követően, december 1-jén szavaz majd az amerikai szenátus a Barack Obama elnök által a budapesti amerikai nagyköveti posztra jelölt Colleen Bell producer kinevezéséről, szemlézte az MTI a Washington Post cikkét.

A lap szerint jelölésük kérdésének napirendre tűzése azt jelenti: Harry Reid, a szenátusi többség leköszönő vezetője valószínűleg bízik abban, hogy a két nagykövetjelölt megkapja a megerősítéséhez szükséges 51 szavazatot.

Barack Obama alatt felerősödött az a szokás, hogy az elnök külföldi kiküldetésekkel hálálja meg az adományokat támogatóinak, ők azonban nem mindig bizonyulnak alkalmasnak a posztra. Colleen Bell azon nagykövet-jelöltek között volt idén februárban, akik küszködtek a kongresszusi meghallgatáson.

Colleen Bell nem igazán tudott választ adni arra a kérdésre, melyek az Egyesült Államok stratégiai érdekei Magyarországon, George Tsunis Norvégiába szánt nagykövet pedig hibás válaszokat adott néhány Norvégiára vonatkozó alapvető kérdésre. A testület mégis támogatta a jelölteket, egyedül a Buenos Aires-i misszióvezetői posztra jelölt Noah Bryson Mamet tanácsolták el, ő ugyanis még sohasem járt Argentínában.

Rovatok