Index Vakbarát Hírportál

Magyar exképviselőt tartóztattak le Németországban

2014. november 26., szerda 13:43

Őrizetbe vették a német hatóságok Kerekes Gábort, az RMDSZ volt ügyvezető alelnökét a román bíróság előzetes letartóztatási parancsa alapján – írja a  Magyar Szó a Mediafax értesülésére hivatkozva.

Kerekes az úgynevezett stratégiai privatizációk ügyében indított per egyik vádlottja – első fokon 5 év letöltendőt kapott - , és a román hatóságok szerint a bírósági felügyeleti korlátokat megszegve, engedély nélkül hagyta el az országot. Kerekes ügyvédje persze másként látja: szerinte védencével a bíróság nem közölte a felügyeleti szabályokat, és sürgősen el kellett utaznia Németországba beteg szüleihez, ezért nem jelenhetett meg a legutóbbi tárgyaláson.

A legfelsőbb bíróságon szerdán lett volna újabb tárgyalása a 2005-ben indított pernek, amelynek vádlottja Nagy Zsolt volt távközlési miniszter és Codruț Șereș volt gazdasági miniszter is. A bíróság azonban Kerekes Gábor hiánya miatt halasztott, és december 8-ra tűzött ki új időpontot. Addig az ülésvezető bíró szerint Kerekes Gábor kiadatása is megtörténik.

Rovatok