Index Vakbarát Hírportál

Te Bob, és azt hallottad, hogy a magyarokat egy neofasiszta diktátor fenyegeti?

2014. december 4., csütörtök 09:21 | aznap frissítve

A legnépszerűbb amerikai kábeltévés hírcsatorna, a Fox News is bejátszotta szerdán John McCain neofasiszta diktátorozós beszédét, ráadásul egy hosszúnak számító, ötperces blokkban foglalkozott Colleen Bell budapesti nagyköveti kinevezésével. Az amerikai jobboldali média zászlóshajójának számító csatorna a földbe döngölte felkészületlensége miatt a Gazdagok és szépek producerét – korábbi meghallgatásán nem tudott felelni arra a kérdésre, melyek az USA stratégiai érdekei hazánkban –, miközben a műsorvezető

Magyarországot egy olyan államnak mutatta be, mely a tarkóján érzi Putyin leheletét.

A Fox természetesen híres a republikánusok irányába elfogult tudósításairól és műsorairól, ugyanakkor a csatornán megjelenő témáknak és véleményeknek komoly befolyása van az amerikai jobboldali közvéleményre. Így most sok millió háztartásba egy olyan kép juthatott el, miszerint az Egyesült Államoknak Magyarországot gyakorlatilag Putyin és Oroszország érdekszférájából kellene visszarántania. Obamát pedig azért bírálják, mert az alkalmatlannak bemutatott Bell kinevezésével ezt biztosan nem fogja tudni megtenni.

A Fox elsőként egy részletet mutatott a Fehér Ház keddi sajtótájékoztatójából. Josh Earnest szóvivő gyakorlatilag képtelen volt megválaszolni az ABC News tudósítójának kérdését, aki arról érdeklődött, mi teszi alkalmassá a nagyköveti feladatra Colleen Bellt, az elnök újraválasztási kampányára több százezer dollárt összekalapozó szappanopera-producert. A szóvivő a többször is feltett kérdésre csupán annyit tudott mondani, hogy Barack Obama

Hogy miért bízik Obama Bellben, azt már nem tudta megmondani, de tagadta, hogy esetleg azért kapta volna meg a budapesti nagyköveti posztot, mert százezreket gyűjtött Obama kampányára.

Ezután következett McCain beszédének elhíresült részlete, melyben a republikánus szenátor arra utalt, hogy egy Putyinnal ágyba bújó neofasiszta diktátorral szemben a Gazdagok és szépek hollywoodi producere bizony elég kevés lesz.

Végül egy szakértő gúnyolódott egy sort Bellen, azon poénkodva, hogy milyen, a szappanoperákból ismert húzásokat tud majd bevetni Putyin ellen. Szerinte Bell például előveheti az „ó, az valójában az ikertestvérem volt!"-trükköt, vagy éppen az amnézia–trükköt, miszerint nem emlékszik rá, hogy mit is mondott korábban a magyarországi gázkitermelői jogokról.

Hogy kicsoda is Colleen Bell és miért csak most választották meg nagykövetnek, arról itt írtunk.

Rovatok