Index Vakbarát Hírportál

6000 euró a magyar állampolgárság Szerbiában

2014. december 11., csütörtök 15:01 | aznap frissítve

Csak 6000 euróba kerül a magyar állampolgárság Szerbiában, derül ki abból a cikkből, amelyet a magyar állampolgárságot kínáló újsághirdetések nyomán írt a Blic.rs című szerb lap.  A hirdetést feladó Vojislav T. elmondta, hogy a kapcsolatainak köszönhetően Szegeden el tudja intézni, hogy kuncsaftjai állampolgársági vizsga és nyelvtudás nélkül is megkapják a papírokat.

A férfi azt is elárulta, hogy az érdeklődés hatalmas, naponta több tucat igénylést kap. 

A lap megkereste a szerb ügyészséget is, akik aggályaiknak adtak hangot az ügyben, mert véleményük szerint itt valamiféle kenőpénzről van szó, de konkrét lépésekről nem esett szó.

A magyar kormány teljesen átgondolatlan állampolgárság-osztogatásáról, és az arra települt maffiáról márt írtunk. Cikkünkre válaszul Semjén hazugságnak nevezte a történetet, és egyúttal hazaárulónak az Indexet. 

Az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján" támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen.A szomszédos országokban működő „kevésbé baráti" titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására.

Akit érdekel, milyen hirdetést ad fel egy titkosszolgálat, az itt megtekintheti.

Rovatok