Index Vakbarát Hírportál

Mogyoró miatt röhög Korea a főnök lányán

2014. december 12., péntek 12:36

Bocsánatkérésekkel és saját maga kirúgásával zárult le Heather Cho mogyoróbotránya a Korean Airnél. Előbb Cho kért bocsánatot pénteken, majd "apaként és a cég vezetőjeként" ugyanezt tette édesapja, Cho Yang-ho, aki korábban már jelezte: lányát elbocsátja az alelnöki posztról – írta a BBC.

Cho bolhából elefántot csinálva zárta rövidre pályafutását a cégnél és tette magát nevetségessé Dél-Koreában.

Tál helyett zacskó

Cho a légitársaság repülőjén indult volna a New York-i JFK repülőtérről, a kifutóról azonban visszakényszerítette a gépet, az elfogadhatatlan kiszolgálás miatt. Az alelnök ugyanis mogyorót kért, amit nem tálban, hanem zacskóban kapott meg a légiutas-kísérőtől.

Cho kiabálva állíttatta meg a gépet, így felmerülhet a légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése, amiért akár börtönbüntetés is kiszabható – írta a Korea Times.

Eleinte a légitársaság vezetése még kiállt alelnöke mellett, arra hivatkozva, hogy Cho feladata a megfelelő szintű kiszolgálás biztosítása.

A dél-koreai közlekedési minisztérium illetékese szerint azonban Cho viselkedése akkor sem fogadható el, ha alelnökként a repülőn biztosított kiszolgálás minőségének javítása volt a célja. „Más megoldást is választhatott volna, például hazatérve tanfolyamok szervezését kezdeményezhette volna a megjobbítás érdekében.”

A gép 250 emberrel a fedélzetén 11 perccel a tervezett időpont után végül elindulhatott, miután Cho elérte, hogy a légiutas-kísérő leszálljon a gépről.

Édesapja, Cho Yang-ho közölte: lánya a cég leányvállalatainál sem fog állást betölteni.

„Mindez az én hibám. Elmulasztottam megfelelően taníttatni a lányomat.”

A Cho család által birtokolt Hanjin Groupnak csupán az egyik vállalkozása a légitársaság. Chónak nem csak a légitársaságban betöltött igazgatótanácsi tagságáról kellett lemondania, de az utazásszervezéssel foglalkozó és a szállodákat kezelő cégnél betöltött vezetői posztjáról is le kellett mondania. A családfő azt is megkövetelte, lányától hogy kérjen bocsánatot a repülőgép személyzetének vezetőjétől, aminek pénteken eleget is tett.

Rovatok