Index Vakbarát Hírportál

Durva légörvénybe került egy amerikai gép

2014. december 17., szerda 09:16 | aznap frissítve

Kényszerleszállást hajtott végre az American Airlines Szöulból induló gépe a Tokió melletti Narita nemzetközi repülőtéren, miután a gép erős légörvénybe került. A fedélzeten 14 ember megsérült. Közülük négy utas és a személyzet egy férfi tagja kórházi ellátásra szorult, de egyikük sérülése sem életveszélyes.

Az MTI tudósítása szerint a Dallasba tartó Boeing 777-200-as kedd este 18.15-kor szállt fel a Szöul melletti Incshon repülőtérről 240 utassal és 15 főnyi személyzettel. A gép a felszállás után valamivel több mint egy óra múlva került légörvénybe. Ebben az idően a Tokió melletti Narita repülőtér meteorológiai központja figyelmeztetést adott ki a Honsú szigete fölött kialakult két hatalmas ciklon miatt. 

Az utasok elmondása szerint a légörvénybe került gép legalább 20 percen át rázkódott. Az utasoknak felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhányan pedig pánikba estel. Egy másik utas azt mondta, az egyik férfi utaskísérőt az egyik rázkódás nekilökte a plafonnak.

Az American Airlines közölte: a kényszerleszállás után az utasokat egyenként kikérdezték, a rászorulókat ellátásban részesítették, és éjszakára mindenkinek szállodai elhelyezést biztosítottak.

A baleset ügyében vizsgálatot indított a japán közlekedésbiztonsági hatóság. 

Rovatok